Home » Nieuws » Nationaal » Renée Eykens teleurgesteld na uitschakeling: “Het was nooit verloren tot in de laatste meters”

Renée Eykens teleurgesteld na uitschakeling: “Het was nooit verloren tot in de laatste meters”

Een zichtbaar teleurgestelde Renée Eykens stond ons te woord na de reeksen van de 800 meter. Een zesde plaats in haar reeks volstond niet om door te stoten naar de halve finales.

Net voor het ingaan van de laatste rechte lijn liep Eykens nog steeds in de positie om bij de eerste drie te finishen en dus rechtstreeks door te stoten naar de halve finale. Dat besefte ook Eykens die er steevast in bleef geloven, maar uiteindelijk toch teveel atleten voor zich moest dulden om te kunnen doorstoten. “Zelfs in de laatste rechte lijn ben ik blijven gaan, ook al zag ik dat ik niet bij de beste drie zat. Ik heb het geen moment opgegeven”, vertelde Eykens. Bekijk het interview hierboven.