Home » Nieuws » Internationaal » EK Junioren: Thomas Carmoy plaatst zich voor hoogspringfinale
Thomas Carmoy op het WK voor junioren - Foto: Tomas Sisk

EK Junioren: Thomas Carmoy plaatst zich voor hoogspringfinale

Thomas Carmoy kwam in de kwalificaties van het hoogspringen op het EK voor junioren aan de start met het blauwe borstnummer als ranglijstaanvoerder. Carmoy begon met wat twijfels na een hamstringblessure in de aanloop naar het EK. Onze landgenoot liet echter merken dat hij wél in vorm is door, ondanks een moeilijk begin op 2m00, zich relatief makkelijk te plaatsen voor de finale van zondag.

Na een moeizaam begin, met telkens twee pogingen op 2m00 en 2m05, liet Carmoy de lat ver onder zich in zijn eerste poging over 2m09. Slechts 14 atleten gingen over die hoogte, waarna de jury besliste dat dit volstond voor een finaleplaats. Carmoy gaat in de finale op zondag ongetwijfeld op zoek naar grotere hoogtes en een bijbehorende medaille.