Jean-Baptiste Nutte begon vandaag aan de eerste dag van de tienkamp op het EK voor beloften. Na drie onderdelen leek hij goed op weg om beter te doen dan tijdens zijn recordmeerkamp (7.554 punten) van enkele maanden terug. Dat was echter zonder zijn achillespees gerekend, want tijdens het hoogspringen ondervond de meerkamper daar heel wat last van. Na het hoogspringen kwam het nieuws dat hij de strijd zou staken. Op het EK junioren van twee jaar terug moest Nutte ook al opgeven door blessureleed.

Het eerste nummer van de dag, de 100 meter, verliep behoorlijk goed voor Jean-Baptiste Nutte. Zijn start was uitstekend, maar in de slotmeters leek Nutte toch moeite te ondervinden om het hoge tempo vol te houden. Met 11″23 bleef hij uiteindelijk maar één tiende boven zijn persoonlijk record dat hij tijdens zijn recordmeerkamp neerzette. Helaas voor onze landgenoot kwam hij in de enige reeks terecht die met tegenwind moest afrekenen, anders zat er zeker een nieuwe besttijd in. In de zandbak vond de meerkamper ook goed zijn draai. Nadat hij in zijn eerste poging zijn PR van 7m20 al evenaarde, perste hij er in zijn laatste poging nog een knappe 7m34 uit. Slechts drie atleten deden beter.

De positieve lijn werd doorgetrokken naar het kogelstoten. Nutte wierp vrij constant, met 14m68 als beste resultaat, de volle centimeter verder dan zijn oorspronkelijk record. Na drie onderdelen doet de tienkamper het uitstekend met een voorlopige zevende plaats en de bijhorende 2.476 punten.

“Ik was in eerste instantie teleurgesteld met mijn 100 meter, maar gezien de tegenwind mag ik eigenlijk wel tevreden zijn met deze prestatie. In het verspringen en kogelstoten kon ik mijzelf verbeteren, dus daar kan ik niet anders dan tevreden mee zijn. Alle puzzelstukjes beginnen eindelijk samen te vallen, dus ik kan met een goed gevoel terugkijken op de eerste drie disciplines”, reageerde Nutte na drie onderdelen.

Het hoogspringen, het vierde nummer van de tienkamp, verliep echter veel minder vlekkeloos. Nutte ondervond last van de achillespees en kon niet op volle kracht presteren. Hij bleef steken op 1m91, maar liefst 17 centimeter onder zijn PR. De pijn was te fel om nog aan de afsluitende 400 meter deel te nemen waardoor het EK er na vier onderdelen opzit voor Nutte.