Home » Nieuws » Internationaal » EK Beloften: 4x400m-ploeg verzekert zich probleemloos van finale
Jonathan Sacoor - Foto: Jeroen De Meyer

EK Beloften: 4x400m-ploeg verzekert zich probleemloos van finale

De jonge Belgian Tornados hebben zich op het EK voor beloften vlot verzekerd van de finale. Sven Van den Bergh, Camille Snyders, Alexander Doom en Jonathan Sacoor liepen in de eerste van twee reeksen op de 4x400m. Het team liep een sterke, gecontroleerde wedstrijd waarin de heren telkens uitzicht hadden op de derde plaats en het bijhorende finaleticket. Jonathan Sacoor hoefde niet door te duwen als slotloper en finishte vlot als derde in 3’07″43.

Sven Van den Bergh was startloper van dienst en deed het degelijk. Hij gaf de stok als derde door na 47″54. Vervolgens was het de beurt aan Camille Snyders, die debuteerde op internationaal niveau. Snyders hield goed stand en noteerde een splittijd van 47″64. Alexander Doom spoelde de ontgoocheling van zijn gemiste finale op de baanronde door met een sterke 46″66. Jonathan Sacoor kon comfortabel de derde plaats verzekeren, maar liet merken dat hij in vorm was met een stevige splittiijd van 45″59.

Startloper Sven Van den Bergh was achteraf heel tevreden met de teamprestatie. “Ik vond het een hele sterke wedstrijd. Duitsland en Groot-Brittannië hadden beiden een heel sterk team opgesteld. Ik denk dat we allemaal morgen nog wel net iets meer zullen kunnen zodat we in hun spoor kunnen volgen. We zijn er klaar voor!”

“Ik ben tevreden van de wedstrijd”, reageerde slotloper Jonathan Sacoor achteraf. “We hebben allemaal op niveau gelopen, maar hebben zeker nog wat in de tank over voor morgen. Dit was een goede voorbereiding, maar in de finale gaan we het beter moeten doen. Ik ben er zeker van dat dat mogelijk is.

Teamcoach Patrick Himschoot: “Het kan zeker sneller”

Na afloop was Patrick Himschoot als trainer van het team uiteraard een tevreden man. “We mogen tevreden zijn met het feit dat we zonder problemen naar de finale kunnen. Ik ben er absoluut van overtuigd dat we anderhalve tot twee seconden sneller kunnen gaan. Iedereen heeft toch een beetje reserve proberen inbouwen. Camille durfde nog niet vol gaan in zijn bocht, maar het is ook zijn eerste kampioenschap, dus dat hoort er uiteraard bij. Sven en Alexander hebben het prima gedaan en Jonathan kon de laatste 80 meter uitbollen. De Britten zijn te sterk in mijn ogen, maar na hen kan het een open strijd worden voor de medailles”, aldus Himschoot.

Morgen kan het team om 19u40 strijden voor de medailles.