Home » Nieuws » Internationaal » EK Beloften: Michael Obasuyi verzekert zich van finale hoge horden
Foto: Jeroen De Meyer

EK Beloften: Michael Obasuyi verzekert zich van finale hoge horden

Michael Obasuyi heeft zich op het EK voor beloften verzekerd van de finale op de 110m horden. Obasuyi kwam in actie tijdens de tweede van drie halve finales en werd tweede in 13″65. Daarin toonde de hordeloper dat hij absoluut tot de medaillekandidaten behoort.

De eerste twee uit elke reeks, plus de twee snelste verliezende tijden kregen dat felbegeerde finaleticket. Net als in de reeksen kreeg Obasuyi een sterke Brit naast hem. Cameron Fillery schoot als eerste uit de blokken en gaf die voorsprong nooit meer uit handen. Obasuyi had al snel de tweede plaats beet en ook hij zou die kunnen vasthouden. Fillery bleef de hele tijd doortrekken terwijl Obasuyi na de laatste horde uitbolde met de finales van vanavond in het achterhoofd. De Brit bleef onze landgenoot zo met vijf honderdsten voor. De 13″65 volstond voor de vierde plaats van alle finalisten.

Geef een reactie