Home » Nieuws » Internationaal » EK Beloften: Elise Vanderelst met indrukwekkende slotronde naar finale 1500 meter

EK Beloften: Elise Vanderelst met indrukwekkende slotronde naar finale 1500 meter

Elise Vanderelst heeft op het EK voor beloften de nodige indruk gemaakt tijdens de reeksen van de 1500m. Vanderelst had op papier de snelste chrono in de eerste van twee reeksen en bewees dat ook. De nationale recordhoudster bij de beloften hield zich tot het ingaan van de slotronde eerder afzijdig, om vervolgens uit te pakken met een verschroeiende slotronde. Ze finishte in 4’28″54.

Elise Vanderelst trok met het nodige vertrouwen naar het EK in Gävle. Dat liet de atlete van MOHA merken door tot de bel weinig of niet voorin te verschijnen. Ze mengde zich niet in het geduw tijdens de tactische aanvangsfase. Op haar slotronde in 61 seconden hadden haar concurrentes geen antwoord. Met een straat voorsprong kon Vanderelst in alle rust over de finish lopen. Een geslaagde test met het oog op de finale van zondag, die om 17u24 gepland staat.

“Ik voelde me heel sterk en ben met vertrouwen gestart. Het was verre van een snelle wedstrijd. Daardoor kon ik relatief rustig en ontspannen lopen. Ik heb mijn krachten weten te sparen en testte even de benen in de slotronde. Ik voel dat het goed zit en kijk erg uit naar de finale van zondag”, vertelde Vanderelst na haar reekswinst.

 

Geef een reactie