Home » Nieuws » Internationaal » EK Beloften: Claire Orcel probleemloos naar hoogspringfinale
Claire Orcel - Foto: Jeroen De Meyer

EK Beloften: Claire Orcel probleemloos naar hoogspringfinale

Claire Orcel heeft de volle twee sprongen moeten afwerken om zeker te zijn van de finale in het hoogspringen op het EK voor beloften. In de helse omstandigheden ging Orcel vlot over 1m73 en 1m78. Slechts 13 atletes gingen over 1m78, maar de jury vond het welletjes geweest gezien omstandigheden.

Daardoor mogen die 13 atletes zich opmaken voor de finale van morgenavond. Onder hen natuurlijk Orcel, die opgelucht was, maar allerminst had genoten van de zware regenval tijdens de kwalificaties. “Het weer was echt vreselijk, maar ik voel me goed. Hopelijk is het weer morgen een stuk beter, aangezien het zo niet aangenaam springen is. Mits goede omstandigheden wil ik zeker een gooi doen naar de WK-limiet van 1m94. De concurrentie is aanwezig om zo hoog te gaan. Hopelijk krijg ik geen verkoudheid na vandaag”, grapte de hoogspringster.

Met Yuliya Levchenko en Karyna Taranda nemen twee dames deel die de afgelopen weken over 2m00 gingen.