Gery Follens van AC Lyra is de nieuwe voorzitter van de VAL. Hij volgt Eddy De Vogelaer (VITA) op, die na zestien jaar aan het hoofd de langst zittende voorzitter uit de geschiedenis was.

In de verkiezing op de algemene vergadering van de Vlaamse Atletiekliga, waar de clubs het voor het zeggen hebben, moest Follens het opnemen tegen vier concurrenten: Peter Robbens (RCG), Patrick Van Waes (AVLO), Eric Chevrolet (AVMO) en Geert Verdoodt (ALVA).

Follens (59) is behalve secretaris van AC Lyra ook al tien jaar lid van de Raad van Bestuur van de VAL en is tevens secretaris-generaal van de KBAB. Hij was tot vorig jaar federaal politieambtenaar, maar is ondertussen in prepensioen.

De kernelementen uit de kandidatuur van Follens zijn “investeringen doen in persooneelsbestand op vlak van marketing”, “inzetten op recreantenwerking”, “banden met de LBFA versterken” en “elite-atleten op een eerlijke manier kansen geven”.