Cynthia Bolingo heeft in de derde van drie halve finales allesbehalve teleurgesteld. Vanuit baan drie nam ze een voortreffelijke start om die door te trekken tot aan de laatste rechte lijn. Met de finish in zicht rekende ze de koploopster in en schreef ze de wedstrijd op haar naam in 52″37. Morgenavond is het al tijd voor de finale.

Cynthia Bolingo in de clinch met Lisanne de Witte – Foto: Filip Bossuyt

Bolingo heeft dit seizoen al een hele weg afgelegd om in Schotland te geraken. Met een eerder teleurstellende 54”71 trapte ze haar seizoen af, ruim een maand later tekende ze in de reeksen van het EK indoor voor 52”60, haar derde nationaal indoorrecord in twee weken tijd. De CABW-atlete moest het in derde van drie halve finales logischerwijs opnemen tegen heel wat Europees geweld, opnieuw werd haar baan drie toegewezen. Bolingo ging merkelijk sneller van start dan in de reeksen en schoof na 150 meter als tweede naar de binnenbaan. Die positie stond ze niet meer af tot de laatste rechte lijn, waar ze de neutrale atlete Miller inrekende en nog net een aanstormende Lisanne De Witte afhield (52”38). Met 52”37 neemt ze weer een flinke hap uit haar nationaal record. Met de derde chrono van alle finalisten behoort ze plots tot de medaillekandidates.

Zondagavond wacht de rechtstreekse finale van 4×400 meter. De Belgian Cheetahs hebben na het EK in Berlijn al een vierde plaats op hun palmares, in Glasgow mikken ze voluit op eremetaal.