Home » Nieuws » Nationaal » Thomas Carmoy stelt eigen nationaal hoogspringrecord scherper
Thomas Carmoy - Foto: Yngwie Vanhoucke

Thomas Carmoy stelt eigen nationaal hoogspringrecord scherper

Junior Thomas Carmoy heeft voor het eerste hoogtepunt gezorgd op het BK indoor. De atleet van CRAC ging bij zijn tweede poging over 2m21, twee centimeter hoger dan het vorig Belgisch juniorenrecord.

Een verbeten hoogspringduel drong zich op. Zowel Bram Ghuys als Thomas Carmoy gingen over 2m13, 2m15 en later ook 2m17. Ghuys flirtte in het begin nog met de uitschakeling toen hij drie pogingen nodig had bij zijn openingshoogte. Bij Carmoy verliep het allemaal iets vlotter. Op 2m19 evenaarde de nationale kampioen van vorig jaar zijn eigen Belgisch record. Ghuys maakte het extra spannend door bij zijn twaalfde competitiesprong over diezelfde hoogte te gaan.

Net als Aaron Botterman voor vuurwerk zorgde, mede dankzij het publiek, ging Thomas Carmoy voor zijn recordsprong. Bij zijn tweede poging bleef de lat liggen. Daarmee stelt hij exact één jaar later zijn eigen nationale record twee centimeter scherper. De Belgische titelverlenging kreeg hij erbij. Daarbovenop staat hij nu eerste op de wereldjaarlijst bij de junioren. Een mooi laat verjaardagscadeau voor de man die gisteren 19 jaar werd. 2m23 bleek letterlijk nog nét iets te hoog gegrepen.

Geef een reactie