Home » Nieuws » Internationaal » Ismael Debjani snelt meteen naar EK-limiet in Val de Reuil
Ismael Debjani - Foto: Jeroen De Meyer

Ismael Debjani snelt meteen naar EK-limiet in Val de Reuil

Ismael Debjani heeft meteen raak geschoten tijdens zijn eerste wedstrijd in zaal ooit. Debjani snelde in het Franse Val de Reuil naar een chrono van 3’41″00 . De limiet voor het EK in Glasgow bedraagt 3’41″89. Het is een opsteker voor de Belgische recordhouder op de 1500m, die op het EK veldlopen in Tilburg ontgoochelde tijdens de Mixed Relay.

De limiet voor het EK in zaal leek binnen handbereik te liggen van de 28-jarige atleet van CABW. Al werd het afwachten wat de eerste confrontatie met een indoorpiste zou geven. Het draaide absoluut goed uit voor Debjani, de achtste van het afgelopen EK in Berlijn. In Val de Reuil moest onze landgenoot alleen maar Samir Dahmani net voor zich dulden. Dahmani deed slechts één honderdste beter dan Debjani.

De 1500m-specialist is de eerste Belg die zich deze winter weet te plaatsen voor het komende EK indoor, dat van 1 tot en met 4 maart in het Schotse Glasgow plaatsvindt. De kans dat Debjani als enige Belg aan de start komt op die afstand lijkt eerder klein, aangezien Tarik Mourkime eergisteren slechts één honderdste boven de gevraagde chrono bleef. Pieter-Jan Hannes doet één van de komende weken ook een gooi naar de limiet.