Home » Nieuws » Nationaal » Michael Obasuyi maakt kruis over eerste deel indoorseizoen
Foto: Jeroen De Meyer

Michael Obasuyi maakt kruis over eerste deel indoorseizoen

Zoek niet naar Michael Obasuyi aanstaande zondag op het Vlaams kampioenschap AC in de Gentse Topsporthal. Obasuyi sukkelt namelijk met een blessure aan de hiel. De hordeloper liep die blessure op tijdens een valpartij op trainingsstage in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch. De vierde van het WK voor junioren van afgelopen zomer ondervindt nog steeds hinder in de nasleep van die val, waardoor hij zeker moet passen voor de eerste belangrijke indoorwedstrijden.

Michael Obasuyi maakte afgelopen zomer furore. Hij verbeterde het Belgisch juniorenrecord op de 110m horden, zowel op 0,99m als op 1,067m. Dankzij die records mocht hij naar het WK voor junioren, waar hij nipt naast het brons greep en het EK in Berlijn, waar hij in de halve finales terechtkwam als jongste deelnemer in de discipline. Zijn indoorseizoen zal echter van korte duur zijn, als er al sprake van een indoorseizoen kan zijn. De 19-jarige atleet kwam onzacht in aanraking met de piste in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch, waar hij een trainingsstage afwerkte. Na zijn terugkeer naar België ondervond de hordeloper te veel hinder. Onderzoek bracht een inwendige bloeding aan de hiel aan het licht.

“Ik kwam in feite te dicht op de horde, waardoor ik de bewuste horde hard raakte. Ik landde vervolgens verkeerd op mijn hiel. Hierdoor zijn de vetzakjes onder mijn hielbeen gescheurd. Door die scheur is er een interne bloeding ontstaan. Op de genezing staat geen concrete termijn, dus het wordt afwachten wat het geeft. Hierdoor zet ik een groot vraagteken bij mijn indoorseizoen. Al kan het evengoed binnen een week beteren. Daar hoop ik uiteraard op, aangezien ik wel hongerig ben om in competitie te treden”, aldus Obasuyi.

De hordeloper kan zich echter optrekken aan het feit dat hij nog altijd andere trainingen kan afwerken. Alleen het pure loop- en hordenwerk moet voorlopig wijken.

“Ik ben gelukkig dat ik nog steeds mijn krachttrainingen kan afwerken. Ondertussen probeer ik mijn conditie ook alternatief te onderhouden, onder meer door te fietsen. Mijn basis zal absoluut niet verdwijnen én dat blijft met het oog op komende zomer het belangrijkste”, besloot de 19-jarige hordeloper.

Obasuyi op het EK in Berlijn – Foto: Jeroen De Meyer

Obasuyi kan komende zomer één van de speerpunten worden op het EK voor beloften in het Zweedse Gävle.