Home » Nieuws » Nationaal » Charlotte Vanlangenaker springt naar eerste Belgische record in 2019
Charlotte Vanlangenaker - Foto: Johnny De Ceulaerde

Charlotte Vanlangenaker springt naar eerste Belgische record in 2019

Cadet Charlotte Vanlangenaker heeft gisteren in de Gentse Topsporthal het nationale indoorrecord polsstokspringen hoger getild. Na een uitstekend provinciaal kampioenschap, wist de atlete van Racing Club Tienen op het Vlaams kampioenschap nog gevoelig beter te doen. Met 3m65 vloog ze vijf centimeter hoger dan Stefanie Dadayeva in 2016.

De polsstokcompetitie bij het Vlaams kampioenschap voor cadetten en scholieren ging al om 9u30 van start voor Vanlangenaker. Op 3m20 was ze al zeker van haar gouden medaille, met 3m61 en 3m65 stelde ze vervolgens het nationale record tweemaal scherper, telkens bij haar derde poging. Het kogelstoten was ook een kolfje naar de hand van de Limburgse, met 14m16 stootte ze zich zowaar naar de vijfde plaats aller tijden. Broer Jules Vanlangenaker ging door op dat elan en eiste met 4m75 de Vlaamse scholierentitel in het polsstokspringen op.

De volledig resultaten van het Vlaams kampioenschap voor cadetten en scholieren vindt u hier.