Home » Nieuws » Internationaal » Hassan geeft forfait voor EK veldlopen
Sifan Hassan staat op drie nummers ingeschreven, maar zal naast de 10.000m kiezen voor de 1500m of de 5.000m. - Foto: Erik Van Leeuwen

Hassan geeft forfait voor EK veldlopen

Sifan Hassan moet het EK in Tilburg laten schieten. De Europese kampioene op de 5.000m heeft door ziekte een trainingsachterstand opgelopen. Samen met haar coach Alberto Salazar, het hoofd van het Nike Oregon Project, heeft de atlete beslist om niet deel te nemen aan het EK in haar eigen land.

Sifan Hassan was één van de speerpunten van het Nederlandse team met het oog op het EK veldlopen in Tilburg. De atlete liet echter vandaag weten via haar Twitteracount dat ze niet in staat zal zijn om in actie te komen. Voor het Nederlandse vrouwenteam is de afwezigheid van Hassan een serieuze aderlating. Alle druk komt nu op de schouders te liggen van Susan Krumins en Maureen Koster.

”Ik ben echt verdrietig voor mijn fans in Nederland dat ik er niet bij kan zijn”, klinkt het bij Hassan.