Nafi Thiam is gisteren door de Internationale atletiekfederatie verkozen tot één van de vijf supergenomineerden om de beste atlete van het jaar te worden. Thiam won de trofee vorig jaar. Ze maakt dus nog steeds kans om zichzelf op te volgen. Op vier december wordt de winnares bekendgemaakt.

Op 22 oktober publiceerde de IAAF een lijst met tien kanshebbers om tot Atlete van het Jaar te worden verkozen. Ook Nafi Thiam zat daarbij. Tot 12 november kon u haar via sociale media een duwtje in de rug geven. Gisteren bleek die steun voldoende om haar bij de vijf supergenomineerden te plaatsen.

Thiam is de enige Belgische die deze trofee op haar naam kon zetten. Slechts twee atletes wonnen deze prijs twee jaar na elkaar. De Britse Dina-Asher Smith, die deze zomer op de sprintafstandan drie Europese titels behaalde, zit ook bij de laatste vijf. Verder maken de Keniaanse Beatrice Chepkoech, de Colombiaanse Caterine Ibarguen en de Bahamaanse Shaunae Miller-Uibo nog kans. De Nederlandse Sifan Hassan zat nog bij de laatste 10 genomineerden maar maakt nu dus geen kans meer op de trofee.

Op vier december, tijdens de IAAF Athletic Awards in Monaco, wordt de laureate bekendgemaakt. De publieke stemmen en die van de leden van de IAAF tellen voor één vierde mee. De stemmen van de Raad van Bestuur van de IAAF tellen voor de helft mee.