Home » Nieuws » Internationaal » Kevin en Jonathan Borlée snellen naar historisch zilver en brons op de baanronde
Foto: Jeroen De Meyer

Kevin en Jonathan Borlée snellen naar historisch zilver en brons op de baanronde

Kevin en Jonathan Borlée hebben de Belgische atletiekavond op het EK in Berlijn nog wat historischer gemaakt. Beide broers snelden naar eremetaal. Het zilver ging naar Kevin met 45″13, ondanks het feit dat hij vanuit de ongunstige baan één van start ging. Het brons was dan weer weggelegd voor Jonathan, die op zes honderdsten van zijn broer volgde met 45″19. Het is de eerste keer dat beide broers samen op het podium staan van een individuele discipline op een internationaal kampioenschap.

Het was aanvankelijk Jonathan die op weg leek naar het zilver na een stevige start, maar Kevin kwam met zijn gekende eindschot opzetten. Al zullen de broers niet rouwig zijn om het feit dat de ene de andere is voorgebleven. Voor Jonathan Borlée is het overigens zijn eerste individuele medaille op een internationaal kampioenschap. Kevin Borlée won al EK-goud in 2010 en WK-brons in 2011.

De Europese titel ging zoals verwacht naar de Brit Mathew Hudson-Smith, die Jonathan Borlée meteen onder druk probeerde te zetten. De Brit finishte na 44″78, wat echter niet de kanontijd die enigszins verwacht werd na zijn machtsvertoon tijdens de halve finales.

Voor de tweeling Borlée zijn beide medailles een ongelooflijke opsteker na een seizoen dat voor hen maar niet op gang leek te komen. Ze draaien al tien jaar mee aan de top én nog zijn ze tot zoiets in staat. Dit is historisch. De derde en vierde medaille in Berlijn zijn een feit. Morgen doen de Belgian Tornados een gooi naar de vijfde medaille op dit EK. We doen nu al beter dan tijdens het EK in Amsterdam en Zürich!

10 augustus 2018 kan alvast de boeken in als één van de avonden uit de Belgische atletiekgeschiedenis! Op een half uur tijd was ons land zomaar even drie medailles en een vierde plaats rijker. Dat is nog uitzonderlijker dan het goud van Kim Gevaert en Tia Hellebaut in Göteborg in 2006.

Geef een reactie