Home » Nieuws » Nationaal » Nafi Thiam na gouden zevenkamp: “Zeer trots, want het kon ook anders aflopen” [interview]

Nafi Thiam na gouden zevenkamp: “Zeer trots, want het kon ook anders aflopen” [interview]

Nafi Thiam mag nu ook de Europese titel aan haar rijkgevulde palmares toevoegen. Na een wisselvallige eerste dag, liet Thiam er op dag twee weinig twijfel over bestaan: zij is de onbetwiste kampioene van Europa. De Britse Johnson-Thompson kwam echter wel nog akelig dicht in de afsluitende 800 meter, maar Thiam gaf de titel niet meer uit handen.

Thiam heeft geschiedenis geschreven. Na de Zweedse Klüft en de Britse Ennis is ze pas de derde atlete die zowel het wereldkampioenschap, het Europees kampioenschap als de Olympische Spelen op haar naam schrijft.

Thiam reageert in het gesprek hierboven uitgebreid op haar twee intense, maar minstens even straffe meerkampdagen.

Geef een reactie