Home » Nieuws » Nationaal » Elise Vanderelst na nipte uitschakeling: “Sta hier in tranen, maar moet tevreden zijn”
Foto: Jeroen De Meyer

Elise Vanderelst na nipte uitschakeling: “Sta hier in tranen, maar moet tevreden zijn”

Elise Vanderelst kwam amper zestien honderdsten tekort om zich te plaatsen voor de finale van de 1.500 meter in Berlijn. Haar eerste gevoel was er een van ontgoocheling, maar met 4’10″30 kon ze zichzelf weinig verwijten.

“Ik loop de dertiende tijd van alle deelnemers, dat is eigenlijk fantastisch”, troostte Vanderelst zichzelf na haar exit in de reeksen. “Dit is de tweede snelste tijd die ik ooit liep. Ik sta hier in tranen, maar eigenlijk moet ik tevreden zijn. Onderweg was ik niet bezig met die tijd. Ik wilde niet nadenken, en gewoon alles geven. Momenteel is mijn gevoel erg dubbel, maar ik denk dat ik straks wel tevreden zal zijn.”

Wat was het plannetje van Vanderelst? “Ik wilde zo dicht mogelijk tegen de koord blijven, maar tegelijk ook niet ingesloten geraken in de slotfase. Het is nog maar mijn eerste jaar op de 1.500 meter, maar het begint goed te lukken. Ik heb altijd geweten dat ik gemaakt was voor de 1.500 meter, maar ik wilde eerst snelheid kweken in de 800 meter. Bovendien waren de minima voor de jeugdkampioenschappen de laatste jaren minder scherp op de 800 meter.”

Geef een reactie