Home » Nieuws » Internationaal » Dylan Borlée: “Was speciaal zonder Kevin en Jonathan, maar heb ervan genoten”

Dylan Borlée: “Was speciaal zonder Kevin en Jonathan, maar heb ervan genoten”

Dylan Borlée had geen al te lastige opdracht tijdens de reeksen van de 4x400m met de Belgian Tornados. Borlée kon controlerend naar de reekswinst lopen met een grote bonus op de andere landen in de tweede reeks.

Zijn teamgenoten Julien Watrin, Robin Vanderbemden en Jonathan Sacoor maakten het leven van Borlée een stuk gemakkelijker door telkens sterk voor de dag te komen. Hieronder kan u een reactie vinden van Borlée en Vanderbemden.

“De mannen hebben het mij wel erg makkelijk gemaakt. Daarvoor moet ik hen enorm bedanken. Ik was iets na halfweg op zoek naar een groot scherm om te kijken wat onze voorsprong was, maar op dat scherm was er een andere discipline bezig. Ik ben dan maar ontspannen doorgelopen. In de laatste rechte lijn had ik gelukkig wel het grote scherm waarop onze race in beeld kwam. Daardoor kon ik in de slotmeters gas terugnemen”, vertelde de halve finalist op de 400m.

“Ik ben trouwens heel goed gerecupereerd van mijn individuele races. Ik voelde op geen enkel moment dat ik twee races had gelopen de voorbije dagen. De kinesisten en de rest van de medische staff hebben me daarin uitstekend bijgestaan. Het was wel speciaal om zonder Kevin en Jonathan aan de start te komen, maar ik heb er eigenlijk wel van genoten. Ze moeten niet altijd de sterren zijn hé (lacht). De sfeer zat vandaag echt goed, ook al tijdens de opwarming. We hebben met vertrouwen gelopen en goed werk afgeleverd. We kunnen morgen mooie dingen laten zien”, aldus Borlée.

Robin Vanderbemden: “We hebben Dylan in een zetel afgezet”

Julien Watrin geeft de stok door aan Robin Vanderbemden – Foto: Jeroen De Meyer

“Julien heeft knap gelopen, waardoor ik rustig van start kon gaan. Onze naaste concurrenten besloten dan maar om als een pijl uit een boog te vertrekken. Ik heb mijn race goed opgebouwd en ben bij het ingaan van de laatste rechte lijn aan mijn inhaalrace begonnen. Jonathan (Sacoor; red.) kon vervolgens aansluiten. Hij bracht dan weer Dylan in een zetel. De rest was een gezondheidswandeling voor hem hé”, grapte Vanderbemden.

Geef een reactie