Robin Vanderbemden plaatste zich als reekswinnaar in 20″50 vlot voor de halve finales van de 200 meter in Berlijn. Vanavond hoopt de spurtbom uit Seraing zich te plaatsen voor de finale.

“Missie geslaagd voor nu. Dit was mijn job voor deze ochtend”, reageerde Vanderbemden opgelucht. “Zo vroeg moeten lopen voelde een beetje raar aan. Ik ben om zes uur opgestaan, en de tijdens de opwarming was ik precies nog een beetje aan het slapen.” Na een sterke bocht kon onze landgenoot gecontroleerd uitlopen. “De eerste honderd meter ben ik helemaal voluit gegaan, dat moest ook. Daarna heb ik het iets meer ontspannen aangepakt, maar niet veel.”

Vanderbemden bracht dit seizoen zijn persoonlijk record op 20″43. Wat zal er nodig zijn om vanavond door de halve finales te geraken in Berlijn? “De perfecte wedstrijd en een beetje geluk. Als de omstandigheden zo blijven als nu, moet ik onder de 20″40 duiken voor de finale, als het niet nog sneller is. Ik baar me geen zorgen over het feit dat ik vandaag twee keer moet lopen, maar ik heb er wel nog nooit zo veel tijd tussen gehad. Het wordt een enorm lange dag, maar daar mag ik tijdens de halve finales niet aan denken. Alles geven.”