Home » Nieuws » Nationaal » Thomas Van der Plaetsen staakt de strijd na vier disciplines
Thomas Van der Plaetsen - Foto: Jeroen De Meyer

Thomas Van der Plaetsen staakt de strijd na vier disciplines

Het zat er al even aan te komen, maar de kogel is inmiddels door de kerk. Thomas Van der Plaetsen heeft zonet beslist om niet meer deel te nemen aan de 400 meter en zijn tienkamp te staken na vier disciplines.

Thomas Van der Plaetsen kende verre van een ideale voorbereiding op zijn EK. Op het Belgisch kampioenschap begin juni kwam de tienkamper ongelukkig neer bij het polsstokspringen waardoor zijn voet de voorbije weken voor hinder zorgde. Tijdens het eerste nummer van de dag, de 100 meter, ging het nog redelijk, maar tijdens het verspringen werd de pijn steeds ondraaglijker. Van der Plaetsen leek toen al een einde te willen maken aan zijn tienkamp, maar besloot verrassend om ondanks de pijn toch door te gaan. Na het kogelstoten en hoogspringen viel dan toch het verdict en haakt de regerend Europese kampioen af voor het laatste nummer van de dag. Na het WK in Londen lukt het ook in Berlijn niet om een volledige tienkamp af te leggen op een kampioenschap. We wensen Van der Plaetsen alvast een spoedig herstel.

Hoe Van der Plaetsen zich door zijn vier disciplines geknokt heeft kan u hier nog eens nalezen.