Kevin Borlée maakte dinsdag indruk in de reeksen van de 400 meter. Zijn seizoensbeste van 45″29 mag er zijn, maar vooral de ontspannen manier waarop hij zijn reeks won, doet het beste vermoeden. De Europese kampioen van 2010 was dan ook bijzonder tevreden.

“Het voelde heel goed en onderweg vroeg ik me af of ik misschien niet té makkelijk aan het lopen was”, aldus Kevin Borlée. “Daarom vermoedde ik dat er volk over mij heen zou komen, maar ik heb nooit iemand op gelijke hoogte zien komen. Na 300 meter zag ik wel op het scherm dat de concurrentie dicht zat, dus ik heb gas gegeven. Op die manier kwam er een mooie tijd uit.”

Het EK in Berlijn levert een primeur op voor de familie Borlée, want voor het eerst komen de drie broers alle drie op de individuele 400 meter uit. “Dat is leuk, maar ik bleef geconcentreerd op mijn eigen wedstrijd en ben blij dat die zo goed gelopen is. Voor Dylan met zijn lange benen is baan één echt wel een nadeel, dus van hem verwacht ik dat hij morgen nog sneller gaat. In de halve finales denk ik dat het een voordeel kan zijn dat we de eerste ronde al de benen hebben. Richting finale wordt dat natuurlijk een ander verhaal.”

Voor de zoveelste keer kregen alle Borlées op een groot toernooi de binnen- of de buitenbaan toegewezen. Kevin Borlée kon er wel om lachen. “Ik was niet verbaasd dat ik vanuit baan acht moest starten en had mij er zelfs al aan verwacht. Zelfs als heb ik vandaag mijn reeks gewonnen, verwacht ik in de halve finales gewoon weer baan acht.”

Ondertussen is de reeksindeling voor de halve finales bekend: Jonathan reeks 1 baan 5, Dylan reeks 2 baan 7, Kevin reeks 3 baan 3.

Ook Dylan Borlée won zijn reeks, in 45″84. “Na de sterke prestatie van Kevin en Jo had ik het gevoel dat het aan mij was. Ik ben blij dat ik ook effectief goed heb kunnen lopen”, reageerde hij kort. “Met z’n drieën in de halve finales van het EK, dat is een droom die uitkomt. Ik heb nog wel een cartouche over voor morgen, en ook voor de 4×400 meter bewaar ik er nog eentje”, klonk het vol vertrouwen.