Jonathan Borlée is erin geslaagd om de EK-limiet te lopen. In Heusden-Zolder ging hij op de 400m samen met zijn broers Kevin en Dylan Borlée, die de limiet al op zak hebben, op zoek naar een snelle tijd. Onder een stralend zonnetje en luid aanmoedigend publiek slaagde de 30-jarige atleet uiteindelijk in zijn opzet.

Jonathan Borlée ging nochtans voortvarend van start. De atleet van RCB zat al snel Dylan Borlée op de hielen en ging er in de bocht ook voorbij. In de laatste rechte lijn kwam Kevin Borlée nog opzetten, maar kwam er niet meer voorbij dankzij goed standhouden van Jonathan Borlée.

De Borlées vochten het onderling uit voor de overwinning Foto: Jeroen De Meyer

Het resulteerde in een winnende tijd van 45″57, ruim onder de gevraagde 45″89 voor Berlijn. “Ik ben tevreden met mijn tijd, want de omstandigheden waren niet goed. De wind draaide voortdurend tijdens mijn race. Dat ik mij plaats voor Berlijn is goed, want ik werkte pas begin juli een eerste 400m af dit seizoen”, vertelde Jonathan Borlée na afloop.

De twee broers deelden achteraf mee in de vreugde, voor Alexander Doom betekent dit minder goed nieuws. Aangezien er maar drie atleten per discipline meemogen naar Berlijn valt Doom, die zich geplaatst had met een tijd van 46″46, nu uit de boot.

De tweede plaats ging naar Kevin Borlée met een chrono van 45″67. De Nederlander Liemarvin Bonevacia werd derde in 45″86.