Michael Obasuyi is vierde geworden in de finale van de 110m horden op het WK voor junioren. Obasuyi knalde vanuit baan acht naar een tijd van 13″45 . Voor het podium was 13″38 nodig, wat een evenaring van zijn BR zou geweest zijn. De hordeloper trok met de zesde tijd de finale in en mag dus zeker met een opgeheven hoofd het WK verlaten. De winst ging naar de Jamaicaan Damion Thomas, die 13″16 klokte over zijn race met hindernissen.

Top vijf was op voorhand al heel knap geweest voor de hordeloper van OEH. Het feit dat hij vanuit baan acht moest starten, maakte het er echter niet makkelijker op. Hij streed voor wat hij waard was in een chaotische koers en kwam uiteindelijk slechts zeven honderdsten tekort om de eerste Belgische medaille op dit WK binnen te rijven.

We mogen niet vergeten dat Obasuyi wél vierde van de wereld werd. Dat zal de atleet nu nog niet begrijpen, maar dat besef komt ongetwijfeld wel.