Home » Nieuws » Internationaal » WK Junioren: Obasuyi naar finale 110m horden, Bras knap tiende
Tuur Bras en Michael Obasuyi -Foto: Jimmy Cailly

WK Junioren: Obasuyi naar finale 110m horden, Bras knap tiende

Michael Obasuyi is onze eerste finalist op het WK voor junioren. Obasuyi werd in de tweede van drie halve finales op de 110m horden tweede in een tijd van 13″49 . Daarmee is de hordeloper meteen zeker van de finale die morgenavond gepland staat. De atleet trekt op die manier met de vierde prestatie naar de finale. Een eventuele medaille lonkt dus voor onze Belgen. Tuur Bras verging het iets minder goed, al kan hij het kampioenschap op de horden wél afsluiten met een onverhoopte tiende plaats. In zijn halve finale werd Bras derde met 13″76. De snelste verliezende tijd was 13″57.

De eerste halve finale was veruit de traagste. Cory Poole uit de Verenigde Staten had aan 13″68 voldoende om die race naar zijn hand te zetten. De tweede en derde halve finale werden gewonnen door de Jamaicaan Orlando Bennett en de Brit Jason Nicholson in respectievelijk 13″45 en 13″32.  De snelste verliezende tijden kwamen allebei uit de tweede reeks, waarin onze landgenoot Obasuyi tweede werd.

Tuur Bras tikte de laatste twee horden zwaar aan, waardoor een SB, of PR niet mogelijk was. De hordeloper kan het WK wel met een opgeheven hoofd verlaten, aangezien hij als 26ste ingeschreven stond. Obasuyi zou morgen zomaar even voor een top vijf, of nog beter kunnen zorgen op het WK voor junioren hier in Tampere.

Geef een reactie