Home » Nieuws » Internationaal » Van Klinken bezorgt Nederland eerste medaille: “Hopelijk kan ik morgen mijn tweede medaille grijpen” [interview]

Van Klinken bezorgt Nederland eerste medaille: “Hopelijk kan ik morgen mijn tweede medaille grijpen” [interview]

Jorinde Van Klinken heeft de Nederlandse delegatie alvast een reden gegeven om vanavond een klein feestje te vieren op het WK voor junioren in Tampere. Van Klinken wist in de finale van het kogelstoten een bronzen medaille uit de wacht te slepen. Ze stootte haar kogel 17m05 ver, wat dezelfde afstand was als de Chinese Linru Zang.

De Chinese kon echter een betere tweede poging voorleggen, waardoor het zilver naar haar ging. De winst was weggelegd voor de Nieuw-Zeelandse Madison-Lee Wesche, die met 17m09 amper vier centimeter beter deed dan Van Klinken en Zang.

Van Klinken komt morgenavond opnieuw in actie tijdens de finale van het discuswerpen. Ze start met de tweede prestatie van alle deelneemsters en mag op die manier absoluut tot de medaillekandidates gerekend worden. Zelf hoopte de Nederlandse om een gouden medaille te behalen in één van beide disciplines. Vandaag was dat nog niet het geval, dus wie weet wat er morgen kan. U kan het interview met Van Klinken hierboven bekijken.

Geef een reactie