Home » Nieuws » Internationaal » Broeders knoopt aan met seizoensbeste in Leverkusen [+video]
Ben Broeders - Foto: Rias Smismans

Broeders knoopt aan met seizoensbeste in Leverkusen [+video]

Het wou de afgelopen weken maar niet lukken voor Ben Broeders om het goede gevoel tijdens wedstrijden om te zetten in een even goed resultaat. De polsstokspringer, die volgende week 23 wordt, toonde gisteren in Leverkusen dat hij stilaan het goede ritme te pakken heeft. Hij deed met een derde plaats en 5m60 één centimeter beter dan zijn SB dat hij op het PK wist neer te zetten. Vrijdag komt Broeders nog in actie in Madrid.

Op de FBK Games moest de polsstokspringer nog vrede nemen met 5m30 in een wedstrijd waarin op zich weinig mis ging. Trainer Steven Taeleman kon het resultaat al bij al relativeren, aangezien hij wél goede dingen zag bij zijn poulain. Het was dus een kwestie van tijd om dat goede gevoel in de wedstrijd om te zetten in een goede wedstrijd. Zijn 5m60 was daar gisteren alvast een voorbeeld van.

“Er zat vandaag net dat tikkeltje meer in. Zeker als je kijkt naar de poging op 5m60. Die is 5m70 waard. Een felle regenbui zorgde er in feite voor dat de opwarming voor niks was geweest, waardoor het bibberen werd op de aanvangshoogte. Wat vooral bij mij voor de nodige stress zorgde. Daarna zat het goed. Op 5m70 leek Ben iets te veel willen forceren, maar we kunnen tevreden terugblikken. Ik ben benieuwd naar wat er in Madrid mogelijk is”, aldus Taeleman.

Ben Broeders en Steven Taeleman – Foto: Jeroen De Meyer

De winst in Leverkusen ging naar de Zweed Svard Jakobsson Melker, die over 5m70 ging. De Canadees Shawn Barber ging eveneens over die hoogte, maar had daarvoor twee pogingen meer nodig. De Ivoriaan Arthur Cissé zorgde voor het absolute hoogtepunt in Leverkusen door naar 9″94 te snellen op de 100m. Bij de vrouwen was Gina Lückenkemper de onbetwiste sprintkoningin met een chrono van 11″16.  De sprong van Ben Broeders over 5m60 kan u hieronder bekijken.

Geef een reactie