Home » Nieuws » Nationaal » Jonathan Sacoor heeft geslaagde laatste test achter de rug richting Tampere
Jonathan Sacoor

Jonathan Sacoor heeft geslaagde laatste test achter de rug richting Tampere

Jonathan Sacoor maakt er op de Flanders Cup in Huizingen een onemanshow van op de 400m en dat mag vrij letterlijk genomen worden. Hij legde de baanronde quasi alleen af en wist alsnog een knappe 46”40 op het bord te zetten.

Doordat de tegenstand niet was komen opdagen, leek Jonathan Sacoor er even helemaal alleen voor te staan op de 400m. Gelukkig kon de OEH-atleet rekenen op de steun van twee clubmakkers die last minute wilden invallen om de eerste 200m toch wat weerwerk te kunnen bieden. Na een halve ronde stond Sacoor er alleen voor en werd het een mentale strijd tegen de klok. Vooraf werd gefluisterd dat het Belgische record (45”86) er wel eens aan kon gaan, maar dat werd gezien de situatie een vrijwel onmogelijke opgave.

“Zonder tegenstand lukt dat BR niet. Zelfs met tegenstand wordt het moeilijk om onder die tijd te duiken, maar lijkt het mij wel mogelijk. Ik heb gegeven wat ik kon en gezien de omstandigheden is het een goede tijd”, vertelde Sacoor.

Op voorhand leek de 400m één van de hoogtepunten van de dag te moeten worden, maar het gebrek aan tegenstand gooide roet in het eten. Voor Sacoor zelf was het ook een domper, vooral mentaal. “De motivatie moest van ver komen om mij naar de start te begeven. Ik wou eerst niet lopen, maar Jacques Borlée hamerde erop om dat wel te doen. Het was moeilijk om te focussen op de wedstrijd en voor mij was het dus eerder een mentale training dan een fysieken richting het WK in Tampere”, concludeerde het jonge talent.

Deze wedstrijd was normaal gezien de laatste voor het WK junioren dat begin juli van start gaat. Nu wordt de focus even verlegd naar de examens om nadien nog twee weken op stage te trekken naar Valbonne met de trainingsgroep van Jacques Borlée.

Geef een reactie