Home » Nieuws » Nationaal » Kévin Borlée mist seizoensstart door hamstringblessure
Kevin Borlée - foto: Jasper Jacobs

Kévin Borlée mist seizoensstart door hamstringblessure

Kévin Borlée heeft met tegenslag te kampen in aanloop naar het EK in Berlijn in augustus. Hij blesseerde zich in de Verenigde Staten aan de hamstrings. Hoe lang Borlée buiten strijd is, moet nog blijken. De Kingston Invitational aanstaande zaterdag verdwijnt alvast van zijn planning.

“Constant de limieten opzoeken, dat is topsport”, schrijft Kévin Borlée op zijn sociale media. “Dit is een serieuze tegenvaller, en ik weet niet wanneer mijn volgende wedstrijd zal kunnen plaatsvinden. Ik heb er wel vertrouwen in dat mijn staf dit snel krijgt opgelost, en dat ik de trainingen tijdig kan hervatten. Het is tijd om nog harder te gaan werken.”

Samen met zijn broers werkte de voormalige Europese kampioen op de 400 meter een lange stage in het Amerikaanse Orlando af. De blessure liep hij op tijdens een 200 meter in Clermont. Komende zaterdag zou hij in Jamaica zijn eerste 400 meter lopen, maar die gaat dus niet door. Volgens vader Jacques Borlée kan zoon Kévin minstens tien dagen niet lopen, zo meldt La Dernière Heure. Dylan Borlée, die ondertussen al een 200 meter in 21″17 in de benen heeft, treedt in principe wel aan in Kingston. Jonathan Borlée zal naar alle waarschijnlijkheid openen op de IFAM binnen een kleine twee weken.

Kévin Borlée heeft nog iets minder dan drie maanden om zich klaar te stomen voor het EK in Berlijn. Op het vorige EK, in 2016 in Amsterdam, werd hij individueel vierde. Als slotloper van de 4×400 meter bracht hij toen het goud binnen.