Home » Nieuws » Nationaal » Soufiane Bouchikhi knap zesde in nieuw record op halve marathon New York
Soufiane Bouchikhi - Foto: Jeroen De Meyer

Soufiane Bouchikhi knap zesde in nieuw record op halve marathon New York

Soufiane Bouchikhi heeft zijn offday van op het BK veldlopen goed doorgespoeld. De langeafstandsloper van RFCL liep zich afgelopen nacht in de kijker tijdens de halve marathon van New York. Hij werd er in een sterk internationaal deelnemersveld zesde en stelde zijn persoonlijk record scherper.

Bouchikhi heeft zichzelf een vroeg verjaardagscadeau gegeven. De atleet van Luk Verlaenen wordt binnen vier dagen 28 jaar en vierde dat alvast met een puike prestatie over de grote plas. Op het zware parcours in New York liep hij zelfs naar een persoonlijk record op de halve marathon.

“Ik had een goede dag. Ik voelde mij sterk, dus heb ik veel op kop gelopen. De laatste vijf kilometer kreeg ik het wel zwaar”, concludeerde Bouchikhi achteraf. “De spierimpact op straat is toch groter en ik heb daar minder ervaring mee dan de toppers die voor mij eindigden.”

De Amerikaan Ben True won de prestigieuze halve maraton in 1u02:39. Bouchikhi finishte even later als tweede Europeaan op een zesde plaats. Met een chrono van 1u03:03 doet hij 42 seconden van zijn vorige persoonlijke besttijd. “Ik houd er gemengde gevoelens aan over. Mijn tijd zegt niet veel op zo’n zwaar parcours. Al die mannen hebben hier een persoonlijk record van rond het uur en blijven er dus ver boven. Volgend jaar kom ik terug voor het podium.”

Geef een reactie