Home » Nieuws » Nationaal » Kevin Borlée liep tweede splittijd van alle 24 finalisten
Kevin Borlée - Foto: Erik Van Leeuwen

Kevin Borlée liep tweede splittijd van alle 24 finalisten

Kevin Borlée heeft in de WK-finale van de 4×400 meter de tweede snelste chrono geklokt van alle 24 finalisten. Onze landgenoot liet op de indoorbaan in Birmingham zomaar even 44″86 optekenen. Alleen de Amerikaan Fred Kerley deed beter met 44″85.

Dylan Borlée opende meer dan een halve seconde sneller dan in de reeksen, en lanceerde België zo in een uitstekende uitgangspositie. Hij klokte 46″40. Dan kwam Jonathan Borlée, die een mooie 45″42 uit de benen schudde. Ook Jonathan Sacoor deed het uitstekend met 45″83.

Kevin Borlée liet geen spaander heel van de tegenstand. Geen enkele andere slotloper dook onder de 45 seconden, hij zat er liefst 14 honderdsten onder.

Geef een reactie