De Belgian Tornados hebben zich als reekswinnaar geplaatst voor de finale op het WK in Birmingham. Ze haalden het in 3’05″22 voor Polen en Trinidad en Tobago.

De opening van Dylan Borlée was degelijk, maar niet fantastisch. Hij moest de Pool Karol Zalewski laten gaan, maar kon wel net als tweede wisselen. De eerste twee teams van elke reeks mochten rechtstreeks richting finale. De twee Jonathans, eerst Borlée en dan Sacoor, maakten twee keer een sterke indruk en dichtten de kloof met de Polen. Hoe Sacoor door de bochten gleed, was indrukwekkend om zien. Favoriet Trinidad en Tobago zat ondertussen relatief ver.

Kevin Borlée deed als slotloper wat we van hem gewoon zijn. Het afmaken, als een volleerde killer. Hij bleef nog even in het spoor van de Pool Jakub Krzewina plakken, maar ging er dan overheen voor de zege. De chrono van de Belgen is de tweede snelste over de twee reeksen heen, alleen de Amerikanen deden beter.

Ook Polen, Trinidad en Tobago, Tsjechië en Groot-Brittannië staan in de finale. De Spanjaarden namen het risico om Oscar Husillos niet op te stellen, en zijn uitgeschakeld.