Pavel Maslak, de Tsjechische titelverdediger op de 400 meter op het WK in Birmingham, had het vrijdag moeilijk in de reeksen. In de laatste rechte lijn kon hij nog net voldoende opschuiven, maar hij moest zich serieus geven voor 46″80. Hij richt zich dan ook niet op een nieuwe wereldtitel.

“De ambities liggen lager dit jaar. Een nieuwe gouden plak zal er in principe niet inzitten”, geeft Maslak toe. De Tsjech kwam dit jaar nog niet verder dan 46″14, zijn persoonlijk record staat op 45″24. “Op training loopt het nochtans uitstekend. Maar in competitie voorlopig niet. Ik weet ook niet hoe dat komt. Samen met mijn coach moet ik eens analyseren of er een probleem is.”

In het verleden kreeg Maslak wel eens te horen dat hij in de winter beter wat gas terug zou nemen, want tegen de zomerkampioenschappen in augustus blijkt zijn topvorm vaak verdwenen. “Ik doe het niet bewust rustiger nu. Maar het EK in Berlijn was al een belangrijk doel op de planning, en nu het indoorseizoen niet wil vlotten, zal mijn jaar nog meer dan voorzien om Berlijn draaien.”

Als de Tsjech over de EK-finale komende zomer spreekt, denken wij natuurlijk meteen aan de Borlées. “Ze worden waarschijnlijk mijn belangrijkste concurrenten. Met hen moet je altijd rekening houden. Hun niveau is al jaren heel hoog, maar op de grote momenten staan ze er altijd.”