Wie zich op het WK in Birmingham van zijn verblijfplaats naar de Arena begeeft weet het ondertussen: daar hoort een uitschuiver of zelfs een valpartij bij. De hele stad is bedekt met sneeuw. Maar dat is nog niet het ergste. Atleten en hun supporters hebben grote moeite om de stad te bereiken.

De Britten konden op de openingsavond meteen uit hun dak gaan. Laura Muir pakte op de 3.000 meter haar allereerste medaille op mondiaal niveau en tevens het eerste Britse eremetaal op dit WK. De prestatie van de studente dierengeneeskunde kende een speciale voorbereiding: na uren wachten op de luchthaven van Glasgow vanwege de sneeuw besliste Muir de auto te nemen. Een rit van zeven uur bracht haar net op tijd in Birmingham, maar de ideale voorbereiding was het niet.

Hoewel de donderdagsessie zo goed als uitverkocht was, bleef zeker een derde van de zaal leeg. Dat was eveneens volledig aan de sneeuw te wijten, die ervoor zorgde dat fans van overal ter wereld niet in Birmingham geraakten. Hoogspringster Yulia Levchenko maakte het nóg spannender dan Muir en kwam pas net voor haar wedstrijd toe. Haar bagage was er nog niet en ze moest het zonder haar Oekraïense outfit doen.