Eline Berings reageerde tevreden op haar kwalificatie voor de halve finales. Ze verscheen met veel vertrouwen aan de start, maar beseft ook dat het morgen in de halve finales sneller moet dan haar 8″20.

“Ik wist dat ik altijd bij de eerste vier zou zijn. Ik heb zes keer onder de 8″14 gelopen, de meesten hadden dat maar één keer gedaan”, lichtte Berings toe waarom ze zelfzeker van start ging. “Mijn basisniveau is gewoon hoger. Het is natuurlijk altijd wel ’tricky’, het blijft horden en die dingen staan soms in de weg.”

De start staat duidelijk al op punt voor de halve finales. Nu de rest nog. “De start was heel goed. Ik zat op gelijke hoogte met de Amerikaanse Manning, maar daarna vergeet ik wat door te versnellen. Dat heb ik wel vaker. Ik ben een sterke starter, maar ik moet beseffen dat de wedstrijd eigenlijk pas na die eerste horde echt begint voor mij. Als ik te veel denk dat ik goed bezig ben, verlies ik mijn momentum. Ik heb een beetje op controle gelopen.”

Berings voelde zich uitstekend in haar sas de laatste dagen, maar met haar hoofd zat ze al een klein beetje op zaterdag. “De vorm is heel goed, dus ik verschiet wel een klein beetje van de trage chrono. Misschien dat ik in de tweede helft te veel achterover leun. Het gevoel vandaag was dubbel. In je hoofd weet je dat het normaal wel lukt, en dat het vooral morgen moet gebeuren. Dat is een beetje spelen met de energie.”

“In de opwarming was het echt chaos. We stonden met 40 atletes in te lopen op vier banen. Dan kun je niet echt je eigen ding doen. Morgen verwacht ik dat alles wat vlotter loopt. Ik loop dan op precies hetzelfde uur, dus ik kan ook enkele dingen van vandaag meenemen op vlak van timing.”

Een feestje bouwen voor haar kwalificatie zal Berings niet doen vanavond. Ze neemt geen vrede met de halve finales op zich. “Ik wil nog altijd richting die acht seconden gaan en liefst eronder. Anders kan ik niet tevreden zijn. Waar ik uitkom, zien we wel. Het zal een ander paar mouwen zijn en ik moet op de afspraak zijn. In principe zal je voor de finale onder de acht seconden moeten, maar een kampioenschap op de horden is iets raar. Het kan zijn dat 8″02 ook volstaat, maar 8″05 zeker niet.”