Isaac Kimeli zorgde afgelopen zondag voor dé stunt van het BK veldlopen door favoriet Soufiane Bouchikhi te kloppen. Bouchikhi kende onder de bollen van het Atomium naar eigen zeggen een offday, maar kon terugvallen op een tot dan toe indrukwekkende resultatenreeks.

Bouchikhi deed eind 2017 in Roeselare reeds alle monden openvallen. Niemand kwam in de buurt van zijn imposante vertoning aan Schiervelde en op het EK veldlopen in Samorin bevestigde hij zijn bloedvorm met een vijfde plaats. Na nieuwjaar volgde een nieuwe uitschieter in Edinburgh, waar de poulain van Luk Verlaenen maar net het podium miste tussen een rist wereldtoppers. Ook in eigen land stond er geen maat op Bouchikhi, die in Brussel wellicht zijn minste dag van het seizoen kende. Hoog tijd dus voor een terug- en vooruitblik met de geboren Antwerpenaar, bekijk en beluister het volledige gesprek op het Slotgala van Easykit CrossCup via de video hierboven.