Home » Nieuws » Nationaal » Nafi Thiam past voor WK indoor in Birmingham
Foto: Yngwie Vanhoucke

Nafi Thiam past voor WK indoor in Birmingham

Nafi Thiam trekt niet naar het WK indoor in Birmingham volgende week. Dat liet ze weten op haar sociale mediakanalen. De olympische en wereldkampioene zevenkamp en Europees kampioene vijfkamp wil zich volledig kunnen concentreren op het EK in Berlijn in augustus.

Na haar mooie resultaten in Eaubonne en Gent de voorbije weken was de verwachting eerder dat Thiam wél zou deelnemen aan het WK, maar dat heeft ze nu dus ontkracht. “Het gevoel was goed, de resultaten ook, en het was leuk om de routine van de wintertrainingen even te doorbreken. Maar ik ga niet naar het WK. Mijn ogen zijn al op Berlijn gericht”, klinkt het op Instagram. In de Duitse hoofdstad gaat van 6 tot 12 augustus het EK door.

Thiam gaf zaterdag op het BK in Gent al aan absoluut geen risico’s te willen nemen met het oog op haar zomerseizoen. De Belgische selectie voor Birmingham bestaat zo enkel uit Eline Berings en de Belgian Tornados.

Eén reactie

  1. Is het normaal dat Noor Vidts niet uitgenodigd wordt door IAAF, en dat terwijl Caroline Agnou wel uitgenodigd is?
    Die laatste is toch achter in de ranking van dit jaar.