U zal Margo Van Puyvelde dit weekend niet aan de start zien van het Vlaams indoorkampioenschap. De revelatie van 2017 liep een spierscheur aan de quadriceps op. “De kans is vrij groot dat ik dit indoorseizoen niet meer aan de bak kom. Spijtig, maar dit zijn nu eenmaal de risico’s van het vak”, reageerde de 400m-loopster.

Margo Van Puyvelde liet dit seizoen nochtans al enkele mooie dingen zien. Zo liep de vijfde van het EK beloften op het PK naar 2’13”34 op de 800m en zette ze diezelfde dag een straffe 9”08 neer op de 60m horden. Eerder waagde ze zich ook al aan een 300m. “Toen al had ik last van mijn quadriceps, maar bleek het niet ernstig te zijn. Na twee weken ben ik toch eens naar de dokter gegaan omdat de pijn niet weg ging. Toen kwam het verdict dat het om een spierscheur ging.”

Een oorzaak voor die blessure is zoals vaak moeilijk op te sporen. “Mijn bekken stond blijkbaar niet helemaal recht. Dat kan een restant zijn van september drie weken op te graven (Margo is studente archeologie). Het blijft toch een samenloop van omstandigheden. Nu ik aan een hoger niveau sport zijn dit eenmaal de risico’s van het vak, heel jammer.”

Wat de rest van het seizoen nog brengt is voor Van Puyvelde onduidelijk. “IFAM is sowieso uitgesloten. Over het BK twijfel ik nog. Het kan zijn dat ik tegen dan al zou kunnen deelnemen, maar dat dit nefast is voor de volledige genezing. Ik heb nu een week gerust en ga binnenkort rustig beginnen lopen. Kracht- en sprintwerk ga ik wel nog een tijd mijden.”