Home » Nieuws » Nationaal » Wie gaat met Vlaamse indoortitels aan de haal? [voorbeschouwing]
Dario De Borger - Foto: Tomas Sisk

Wie gaat met Vlaamse indoortitels aan de haal? [voorbeschouwing]

Wie dit indoorseizoen nog niet zijn beste beentje kon voorzetten krijgt dit weekend een nieuwe kans. Zaterdag staan in Gent de LBFA-titels op het spel, zondag zijn de Vlaamse clubs daar aan de beurt. Enkele atleten komen voor het eerst dit seizoen aan de start. Een voorbeschouwing voor het Vlaams indoorkampioenschap kan u hieronder lezen.

Beginnen doen we met de mannen. Op de 60m is Kobe Vleminckx de favoriet. Meerkamper Niels Pittomvils komt er ook aan de start en neemt daarnaast het kogelstoten voor zijn rekening. Hét nummer waar het meest naar wordt uitgekeken, op de deelname van Eline Berings na, is de 400m. Die bevat werkelijk alles. Dylan Owusu krijgt de kans om revanche te nemen op Michael Rossaert na de nipt verloren titel van vorig jaar. Jan Van Den Broeck test zijn snelle benen op deze dubbele baanronde. Tim Rummens lijkt opnieuw in vorm te zijn na zijn snelle 300m van vorige maand. Tenslotte kijken we ook nog eens de verloren zoon Stef Vanhaeren in de ogen.

Op de 800m gaat Aurèle Vandeputte proberen om nog iets sneller te gaan dan zijn seizoensbeste van 1’50”72. Thibauld Guilbert kan hem daarbij van dienst zijn. Jochem Vermeulen is bij een snelle wedstrijd zo goed als zeker van de Vlaamse titel op de 1500m. Dario De Borger kan op de 60m horden in een ideale race een gooi doen naar de WK-limiet.

Michael Obasuyi – Foto: Tomas Sisk

Volgens de deelnemerslijsten belooft vooral het kogelstoten een spannend nummer te gaan worden zondag. Er staan maar liefst vier atleten binnen de 30 centimeter. Stijn Spilliaert voert die lijst aan op de voet gevolgd door Ilya Defrère en Matthias Quintelier. Jarno Wagemans is als vierde zeker niet kansloos om de Vlaamse titel te winnen. In het hoogspringen is het uitkijken naar wat Bram Ghuys en Emile Verdonck kunnen presteren. Michael Obasuyi en Cedric Nolf houd je best goed in de gaten bij het verspringen.

Eline Berings – Foto: Tomas Sisk

Bij de vrouwen gaat Eline Berings vol voor de dubbel én zelfs meer. Ze maakt zowel op de 60m vlak als op de 60m horden aanspraak op de Vlaamse titel. Bij de horden poogt ze zelfs naar de WK-limiet te snellen, die op 8”14 staat. Op die discipline zien we ook Sarah Missinne, die met een persoonlijk record dit seizoen in goeden doen is, en Chloë Beaucarne aan het werk. Justien Grillet kiest ook voor de 60m met horden en laat de 400m even voor wat het is.

Op de 60m vlak lijkt de titel voor Berings niet vanzelfsprekend. Op de deelnemerslijst voelt ze namelijk de hete adem van Manon Depuydt en Elise Mehuys. Geen Margo Van Puyvelde op de dubbele baanronde. Zij kampt met een spierscheur. Zo krijgen we zondag wellicht een open strijd met heel wat favorieten op de 400m. De 800m dan. Die wordt redelijk onvoorspelbaar. Zowel de jonge Syrah Ghijselings als Riet Vanfleteren kunnen goede papieren voorleggen. Al zullen ze wel moeten opletten voor Sara Segers.

Meerkampster Hanne Maudens neemt dit weekend het kogelstoten en het hoogspringen voor haar rekening. Vooral in die eerste discipline maakt ze een grote kans op de Vlaamse titel. Kersvers Belgisch recordhoudster bij de scholieren, Myrthe Van Der Borght, is daarbij één van de favorieten. Aurélie De Ryck maakt in het spectaculaire polsstokspringen een goede kans om haar titel te verlengen.

De volledige deelnemerslijst kan je hier bekijken.