Home » Nieuws » Nationaal » PK indoor dag 2: hoogtepunten + uitslagen
Elien Vekemans - Foto: Elias El Morabiti

PK indoor dag 2: hoogtepunten + uitslagen

Het PK indoor Antwerpen en Vlaams-Brabant heeft enkele mooie hoogtepunten opgeleverd. Traditioneel zien bijna alle atleten het kampioenschap slechts als een opstapje naar meer, maar toch sneuvelen er telkens al enkele records. Ook nu weer. Bij de scholieren kwam er zelfs een Belgisch record uit de bus.

Voor hoogspringer Bram Ghuys was het PK Vlaams-Brabant niet de seizoensopener, maar dat wil niet zeggen dat zijn vroege topvorm het beste doet vermoeden. Hij klaarde bij zijn eerste poging 2m18. Het kogelstoten werd een zoveelste rondje Ilya Defrère versus Matthias Quintelier. De Leuvenaar haalde het dit keer met een bonus van vijf centimeter,  verpletterde zijn persoonlijk record (indoor en outdoor) en kwam tot 16m29.

Op de 60m toonde Kobe Vleminckx meteen dat hij klaar is voor de seniorescategorie. Hij werd Antwerps kampioen en scherpte zijn persoonlijk record aan tot 6″82. Op diezelfde kortste afstand, maar dan met horden, bewees Senne Segers al vroeg in goede doen te zijn. Hij klokte een nieuw persoonlijk record van 8″33 en werd met een straatlengte voorsprong Antwerps kampioen.

De snelle benen waren ook vroeg op het seizoen al bij Elise Mehuys aanwezig. Ze deed in de 60m de volle twee tienden van haar persoonlijk record af en pakte de Antwerpse titel in 7″50. Op de 200m deed ze het kunstje gewoon nog eens over: de Antwerpse titel was voor haar, een recordverbetering met liefst zes tienden ook. Ze klokte 24″28. “Op de 200m liep ik zelfs sneller dan mijn outdoorrecord. Ik ben heel tevreden”, reageerde Mehuys. “Op training ging het een al een tijd goed en ik had wel gehoopt op records, maar deze chrono’s zijn toch een aangename verrassing. Zeker omdat ik in volle blok zit voor mijn examens bio-ingenieur.”

Voor scholiere Elien Vekemans maken we graag een uitzondering op de regel dat we dit weekend alleen seniores in de picture plaatsen. Ze scherpte het Belgisch record polsstokspringen aan tot 3m91 en doet zo beter dan de drie oude recordhoudsters, die ieder 3m90 sprongen: Margaux Quirin, Hanne De Baene en Elien De Vocht.

Voor de volledige uitslag klik hier.

Geef een reactie