Home » Nieuws » Nationaal » Dries De Smet na winst in Mechelen: “Zeer goed gevoel ondanks mindere voorbereiding”
Dries De Smet - Foto: Tomas Sisk

Dries De Smet na winst in Mechelen: “Zeer goed gevoel ondanks mindere voorbereiding”

Dries De Smet mocht afgelopen zaterdag het zegegebaar maken op de veldloop in Mechelen georganiseerd door RAM. De eerstejaarsbelofte van LEBB kwam er mét succes voor het eerst aan de start van een lange veldloop bij de senioren. De Europese vice-kampioen op de 1500m bij de junioren bleef Benoit Goethals en Joris Keppens voor. Bij de vrouwen ging de winst naar Hanne Verbruggen van VITA. Zij haalde het van Astrid Verhoeven en Charlotte Van Hese.

De veldloop in Mechelen is al jaren één van de grootste veldlopen van het land en lokte opnieuw meer dan 1000 lopers naar de Nekker. Wij polsten kort naar de ambities van De Smet met het oog op de CrossCup manche van Roeselare, die op 26 november plaatsvindt.

Dries De Smet verbaasde afgelopen zomer vriend en vijand door in de finale van de 1500m op het EK voor junioren mee te spelen voor de winst. Het was het eerste internationale optreden voor de beloftevolle afstandsloper van LEBB. “Die prestatie zorgde voor een extra portie vertrouwen, maar automatisch komt er ook bij elke wedstrijd meer druk kijken, aangezien een groter publiek me aan het werk kon zien. Dit zorgde echter niet voor een complete verandering qua aanpak. Met mijn coach Michiel De Proft werken we nog steeds zoals de andere jaren naar de winter toe”, aldus De Smet.

De aanloop naar de eerste crossen verliep echter minder vlot dan gepland. “In september en oktober kreeg ik te af te rekenen met een ontsteking aan de patellapees, waardoor ik mijn trainingsschema niet voluit kon afwerken. Dat euvel is nu gelukkig volledig van de baan”, vertelde de opgeluchte atleet.

De Smet kwam ondanks die knieproblemen aan de start van de CrossCup Relays in Gent. Hij liet er de tweede tijd van alle junioren optekenen op de afsluitende 3km. Alleen Tim Van De Velde deed beter. Van De Velde lijkt de grootste concurrent voor De Smet te gaan worden met het oog op de manche in Roeselare. “De strijd om de EK-tickets zal hevig zijn. Tim Van De Velde was in Mol oppermachtig en is dé uitgelezen kandidaat als het van mij afhangt. Voor de rest is het een beetje gissen. Ik heb geen idee waartoe de andere junioren in staat zijn. Ik hoop echter vooral op een droge en dus snelle editie, want het pure ploeterwerk is niet aan mij besteed”, voegde De Smet toe.

De stevige lichting junioren met onder meer ook Jochem Vermeulen, Pieter Sisk, Audah Ziad en John Heymans zou in ploegverband voor vuurwerk kunnen zorgen in Slovakije.

Geef een reactie