Hanne Maudens is nu al geplaatst voor het EK in Berlijn in augustus, en moet alleen nog vormbehoud tonen. Dat geeft een comfortabel gevoel, maar wil niet zeggen dat ze het rustig aan kan doen in de winter. Op atletiek.be maakt de meerkampster een huidige stand van zaken op.

Ze nam uitgebreid te tijd om uit te rusten van een zwaar seizoen met de opeenvolging Götzis-EKu23-WK, en hervatte pas midden oktober weer de trainingen. Nu drijft Hanne Maudens/VS de belasting verder op. “Deze eerste vier weken was het vooral opbouwen, en vielen de trainingen heel goed mee. Sinds vorige week ben ik er dan echt ingevlogen.”

De focus ligt voor Hanne op 3 aspecten, en dan gaat het voornamelijk om het bijschaven van haar werkpunten die ze eerder ook al aanhaalde. Stabieler worden in de kampnummers is een van de hoofddoelen. “Ik werk op dit moment aan mijn zwakke punten in de kampnummers, maar zonder spikes, en in de vorm van alternatieve oefeningen. Daarnaast werk ik ook aan mijn pasfrequentie en ten slotte aan een goede conditionele basis in functie van de 800 meter.”