Home » Nieuws » Internationaal » Licentie Ilias Fifa opgeschort door Spaanse atletiekfederatie
Het logo van de Spaanse antidopingorganisatie.

Licentie Ilias Fifa opgeschort door Spaanse atletiekfederatie

Ilias Fifa zal komend weekend toch geen cross kunnen lopen. Aanvankelijk stond de Spaanse atleet toch op de startlijst van een internationale wedstrijd, ondanks de arrestatie eind oktober omtrent betrokkenheid bij een dopingnetwerk. De Spaanse antidopingorganisatie AEPSAD stak daar een stok voor. Het zorgde via de Spaanse atletiekfederatie toch voor een schorsing van de regerende Europees kampioen op 5.000m, zo meldt de Spaanse website Marca.

Eind oktober werd Ilias Fifa in verband gebracht met doping. Hij werd opgepakt voor betrokkenheid bij een netwerk dat handelt in verboden middelen. Geen positieve dopingtest dus. Twee dagen later werd de Spanjaard weer vrijgelaten.

In Burgos wordt zondag een internationale cross gelopen met vele toppers aan de start. Lange tijd stond daar ook de naam ‘Ilias Fifa’ te lezen, maar de Spaanse atletiekfederatie heeft de licentie van de langeafstandsloper uiteindelijk toch ingetrokken. Die kwam er op aanraden van de Spaanse antidopingorganisatie. De Spanjaard zal dus even geen wedstrijden meer kunnen lopen.

Naast Fifa zijn ook de licenties van El Mahdi Lahouifi (Brons op het EK veldlopen in 2015 bij de junioren) en Ayoub Mokhtar (Spaans indoorkampioen op de 3.000m in 2016) ingetrokken.

 

Geef een reactie