Home » Nieuws » Nationaal » Nafi Thiam bij laatste drie voor Atlete van het Jaar
Nafi Thiam - Foto Jasper Jacobs

Nafi Thiam bij laatste drie voor Atlete van het Jaar

Nog 18 dagen en dan weten we wie de opvolgers zijn van Almaz Ayana en Usain Bolt. Vandaag deelde de IAAF de drie supergenomineerden mee. Op dat lijstje staat ook onze Belgische Nafi Thiam te pronken. Op 24 november in Monaco worden de winnaars door IAAF-leden én publiek verkozen.

De titel van Europese Atlete van het jaar moest ze aan zich laten voorbijgaan. Die eer viel de Griekse Ekaterini Stefanidi te beurt. Ook voor de titel van IAAF-Wereldatlete van het Jaar is de polsstokspringster genomineerd. Almaz Ayana krijgt de kans om zichzelf op te volgen. Als Nafi Thiam deze twee toppers achter zich kan houden, zou het de eerste keer zijn dat zo’n trofee naar een Belg gaat.

Bij de mannen gaat het tussen de Brit Mo Farah, de Qatarees Mutaz Barshim en Zuid-Afrikaan Wayde Van Niekerk.

Geef een reactie