De Britse superster Mo Farah (34) wordt niet langer getraind door Alberto Salazar, dat kondigde hij aan in een videoboodschap op Twitter. De viervoudige olympisch kampioen verlaat het Nike Oregon Project voor Gary Lough, zijn nieuwe trainer.

Het WK in Londen werd vooral herinnerd als het pijnlijke afscheid van Usain Bolt, maar ook Mo Farah zwaaide er de piste vaarwel. Hij richt zich nu volledig op de marathon en het stratencircuit. De voorbereiding verloopt alvast niet meer onder zijn voormalige trainer Alberto Salazar. De omstreden coach van onder meer Galen Rupp werd de laatste jaren in verband gebracht met doping. Ook Mo Farah kwam zo mee onder vuur te liggen.

Met Gary Lough heeft de zesvoudige wereldkampioen al een nieuwe trainer beet. Gary Lough is de oud-trainer en echtgenoot van Paula Radcliffe. Door die wissel verhuist Mo Farah terug naar Londen, en daar is hij naar eigen zeggen “zeer blij om”. Verder bedankt hij ook Salazar en het Nike Oregon Project voor alle succesvolle jaren.