Onder een stralend zonnetje werd de veertiende editie van de Adecco Brussels Ekiden op gang geschoten. ORT, dit jaar onder de naam van Calipage-Craft, ging er opnieuw op zoek naar het Belgisch record. Gedurende de hele wedstrijd zaten ze op schema, al kwam op het einde wel de overwinning nog in gevaar.

Het was Robin Hendrix die als eerste loper het Koning Boudewijnstadion binnen kwam voor team Calipage-Craft. Toen al had het team een comfortabele voorsprong bij elkaar gesprokkeld. Na wissels met Simon Debognies, gastloper Stijn Devulder en Isaac Kimeli kwam team Saucony wel gevaarlijk dichterbij.

Toen de laatste lopers van beide ploegen in actie moesten komen (Thomas De Bock voor Calipage-Craft en Michael Somers voor Saucony), waren de rollen plots omgedraaid. De Bock moest een gaatje van tien meter dichtlopen op Somers. Dat gebeurde ook. De Bock toonde zich het snelst op het einde en kon zo met een eindtijd van 2u06:22 de overwinning én het Belgisch record binnenhalen. Dat record stond sinds 2005 op 2u06:57.

Thomas De Bock – Foto: Peter Wagemans

Thomas De Bock kon dus achteraf met plezier terugkijken op zijn Ekiden: “Ik had niet verwacht om met een achterstand te beginnen, want de hele ploeg had sterk gepresteerd. Die tweestrijd zorgde er alleen maar voor dat we nog sneller gingen. Michael Somers en ik maakten er dus een spannend slot van, maar ik wist dat ik op mijn lange eindsprint kon rekenen. In de afdaling zette ik al aan en blijkbaar volstond dit. Het ging niet alleen om de overwinning, maar ook om het Belgisch record! Ik hoop dat ik nu vertrokken ben voor een mooie winter. Een selectie voor het EK veldlopen is het doel, maar eerst de Relays volgende week in Gent.”

Team Saucony pakte vier seconden later de zilveren medaille. Het brons was weggelegd voor Runnign Team Tens@Fit Ranst met een tijd van 2u08:56. De overwinning op de Belgische interclubtitel ging naar RESC bij de mannen en DCLA bij de vrouwen. Ook wij waren aanwezig op de Brussels Ekiden vandaag, hetzij in een andere rol. Met zes liepen we vandaag de longen uit ons lijf om met Atletieknieuws op een 17de plek te strandden na 2u30:33.

De uitslagen kan je hier terugvinden. Morgen komen ook de individuele prestaties online te staan.