Home » Nieuws » Nationaal » WinterKriebels – Nanouk Stevens: “Wennen aan langere afstanden”
Foto: Peter Wagemans

WinterKriebels – Nanouk Stevens: “Wennen aan langere afstanden”

Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Nanouk Stevens (ACW) – meervoudig Belgisch Kampioen bij de scholieren – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Jeroen De Meyer

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Na het BK cadetten & scholieren heb ik een drietal weken relatieve rust genomen en heb ik voornamelijk gefietst. Op dit moment ben ik opnieuw twee weken aan het trainen en ik kan zeggen dat de voorbereidingen op het veldloopseizoen tot nu toe heel vlot verlopen.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Mijn eerste wedstrijd is de CrossCup Relays in Gent! Nadien zal ik normaal aan de overige CrossCup-manches deelnemen aangevuld met enkele regionale crossen.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Ik ga zo goed mogelijk proberen presteren en er veel plezier aan beleven. Het zijn vooral de langere afstanden waar ik het in het begin zeker aan zal moeten wennen.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Dat is altijd afwachten. Ieder seizoen zijn er nieuwe meisjes die beter presteren dan verwacht. Waarschijnlijk zullen ook wel enkele atletes terugkomen die vorig seizoen te kampen hadden met blessures of ziekte.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Isaac Kimeli zal volgens mij al het goede van vorig jaar bevestigen.”

Wat is uw favoriete voedingsgewoonte de dag van de wedstrijd (voor & na)?
“Een drietal uur voor de wedstrijd eet ik wat pasta. Een halfuur voor de wedstrijd nog snel een banaan en na de wedstrijd neem ik iets van eiwitten binnen.”

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Ik moet bekennen dat ik het even heb moeten opzoeken want ik kende het echt niet, maar het ziet er wel iets heel leuks uit.”

Voor welke MS-atleten heeft u gekozen & waarom?
* Simon Debognies (OEH – 20 miljoen)
* Justine Tinck (AVLO – 16 miljoen)
* Tim Van de Velde (DUFF – 15 miljoen)
* Michael Somers (LYRA – 12 miljoen)
* Dries De Smet (LEBB – 10 miljoen)
* Nanouk Stevens (ACW – 10 miljoen)
* Elke Godden (AVKA – 8 miljoen)
* Paulien Nelissen (ACA – 4 miljoen)
* Kaat Bakelants (VAC – 3 miljoen)
* John Kluskens (LAT – 2 miljoen)
>> Ik heb samen met mijn papa een ploeg opgesteld want ik weet niet wat ik ervan moet verwachten gezien dat het niet echt makkelijk is. Hopelijk presteert onze ploeg goed. We zijn in ieder geval voor de jeugd gegaan! Alvast veel succes iedereen :-). 

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.


Geef een reactie