Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Hanna Vandenbussche (AVR) – 4e op het BK Veldlopen 2017 – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Peter Wagemans

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Ik ben mij sinds begin augustus beginnen voorbereiden op de marathon van Eindhoven, die afgelopen zondag plaatsvond. Ik kijk met een heel goed gevoel terug op deze periode waar ik zowel in Leuven als in Dijon ervan genoot om heel veel kilometers te lopen. Wat ik wel besef, is dat ik nog misschien wel wat aan mijn snelheid zal moeten werken om in de eerste CrossCups mee vooraan te strijden. In ieder geval kijk ik er wel echt naar uit. Samen met de marathon, vind ik de CrossCup de fijnste wedstrijden die er bestaan..”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Als alles goed blijft gaan, dan doe ik alle manches van de CrossCup mee. Daarnaast hoop ik nog ergens een mooie stratenloop in Nederland mee te pikken, zoals bijvoorbeeld de de halve marathon van Egmond.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Als ik mijn prestaties van vorig jaar zou kunnen evenaren, ben ik hier zeker tevreden mee. Ik heb ook geleerd om me niet te veel te fixeren op het klassement, dat zorgt voor veel onnodige stress. Sommige atleten hebben een focus nodig, ik presteer veel beter als ik niet te veel grote doelen voor ogen houd. Ik ben niet de atleet die te veel met berekeningen bezig is (hartslag, gewicht, millimol..), maar dat neemt wel niet weg dat ik heel serieus met mijn sport bezig ben. Ik zorg er vooral voor dat ik blijf genieten van al mijn trainingen. Dankzij Veerle, die mij de afgelopen periode bijna dagelijks heeft opgevolgd, kan ik heel goed mijn schema’s afwerken zonder vermoeid of geblesseerd te zijn te zijn. “

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Ik denk dat er een aantal zeer sterke meisjes zullen bijkomen en dat het een spannende editie zal worden. Sofie en Imana lieten deze zomer reeds zien dat ze over een heel goeie vorm beschikken.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Hanne Verbruggen.”

Wat is uw favoriete voedingsgewoonte de dag van de wedstrijd (voor & na)?
“Dankzij enkele uitstekende tips van Karolien Rector heb ik de laatste jaren wat meer aandacht besteed aan mijn voeding, wat mij zeker is ten goede gekomen. Zeker bij de marathon is het heel belangrijk om te weten wat en wanneer je moet eten tijdens de dagen voor de wedstrijd. Meestal hou ik het bij wit brood, pasta en havermout en vermijd ik teveel vezels de dag voor de wedstrijd. Tegelijk heb ik in Dijon ook de ‘croissant aux amandes’, de Kir en de Bourgondiëwijn ontdekt. Ook de pizza’s daar lijken veel gezonder dan in België. Ik ben dus wel redelijk ‘gourmande’ zoals ze mij daar noemen, maar ik heb er toch geen last van ondervonden tijdens mijn voorbereidingsperiode. “

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Ik heb nog geen ervaringen met dit toestel, maar het wekt mijn nieuwsgierigheid.”

Voor welke MS-atleten heeft u gekozen & waarom?
* Veerle Dejaeghere (AVR – 20 miljoen)
* Imana Truyers (CABW – 18 miljoen)
* Jean-Pierre Weerts (WACO – 14 miljoen)
* Lukas Van Assche (DCLA – 9 miljoen)
* Karen Van Proeyen (ROBA – 9 miljoen)
* Evy Pieters (HAC – 6 miljoen)
* Jan Wera (DCLA – 4 miljoen)
* Jan Petralia (AVMO – 3 miljoen)
* Michele Vandevyvere (FLAC – 1 miljoen)

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.