Home » Nieuws » Nationaal » WinterKriebels – Lisa Rooms: “Gebrand om goed te presteren”
Lisa Rooms - Foto: Peter Wagemans

WinterKriebels – Lisa Rooms: “Gebrand om goed te presteren”

Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Lisa Rooms (OEH) – ex-Belgisch kampioene Korte Cross & 5e op het EK 5000m Beloften 2017 – bijt de spits af in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Lisa Rooms – Foto: Jasper Jacobs

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“We hebben er zoals andere jaren voor gekozen om het zomerseizoen vroeg stop te zetten. Ik heb 2 weken rust genomen waardoor ik dus al een vrij lange wintervoorbereiding achter de rug heb. Alles verloopt goed en ik kijk al heel hard uit naar de eerste wedstrijden.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Op 14 oktober loop ik samen met ORTmixed de Ekiden waar ik de eerste 5 kilometer voor mijn rekening neem. De week erna staan de Relays op het programma, samen met Nele Tordeur en Astrid Verhoeven hebben we een mooi ploegje. Daarna werk ik de andere EasyKit CrossCup-manches af met het EK tussendoor als hoofddoel.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Vorig jaar heb ik wat tegenslag gehad (heupbuigers en middenrifproblemen) waardoor ik wat crossen heb moeten laten vallen. Ik ben er dan ook dit jaar des te meer op gebrand om goed te presteren. Ik wil me vooral amuseren en dan komen de resultaten vanzelf. Uiteraard wil ik me in Roeselare plaatsen voor het Europees kampioenschap. Daarnaast hoop ik me te mengen in de duels vooraan in eigen land.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“De ene zal al een betere voorbereiding achter de rug hebben dan de andere. Het is dus afwachten wat het zal geven in de cross. Jammer dat we Louise eventjes moeten missen, maar hopelijk kunnen we er toch mooie, aantrekkelijke wedstrijden van maken.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Robin Hendrix zal dit jaar ook in de lange cross tonen wat hij in zijn mars heeft. Paulien Nelissen traint sinds kort ook bij onze groep en zal steevast bij de eerste junioren finishen”

Wat is uw favoriete voedingsgewoonte de dag van de wedstrijd (voor & na)?
“Een cross is ‘maar’ rond de 6 kilometer. Daarom probeer ik eigenlijk zo normaal mogelijk te eten. Mijn laatste maaltijd eet ik 3 uur voor de wedstrijd. Dit is meestal pasta of rijst. Ik probeer de dag ervoor en de dag zelf wel minder vezels te eten om het maag- en darmstelsel te sparen. ORS, Beet Power en cafeïne behoren soms tot de voorbereiding. Na de wedstrijd kies ik voor de Sportscontrol Recup Gold en eet ik nog iets KH-rijk en eiwitrijk (vb: banaan en platte kaas).”

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Ik heb geen ervaring met de ElliptiGO, maar heb het wel al vaak gezien en wil het zeker eens uittesten.”

Voor welke MS-atleten heeft u gekozen & waarom?
* Isaac Kimeli (OEH – 25 miljoen): kopman
* Lisa Rooms (OEH – 17 miljoen): stap 1: geloof in jezelf
* Astrid Verhoeven (OEH – 15 miljoen): nieuwe trainingsbuddy
* Robin Hendrikx (OEH – 11 miljoen): mijn revelatie bij de mannen
* Philip Cortvriendt (OEH – 8 miljoen): sympathieke Limburger
* Joris Keppens (OEH – 4 miljoen): koopje en nu doet hij als bedanking heel de week de afwas
* Paulien Nelissen (ACA – 4 miljoen): mijn revelatie bij de vrouwen
* Gerben De Backer (KAAG – 2 miljoen): werklust wordt altijd beloond
* Fien Van Brussel (AVLO – 1 miljoen): oude bekende nu onder de vleugels van Tom Van Hooste
(Sorry Thomas en Simon: jullie waren weer te duur :-))

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.


Geef een reactie