Home » Nieuws » Nafi Thiam bij laatste vier voor Europese Atlete van het Jaar
Nafi Thiam - Foto: Jasper Jacobs

Nafi Thiam bij laatste vier voor Europese Atlete van het Jaar

Wereldkampioene Nafi Thiam staat op de shortlist voor de onderscheiding van Europese Atlete van het Jaar. Vandaag maakte de Europese Atletiekbond de laatste vier kanshebbers bekend. Op 14 oktober weten we dan of onze olympische kampioene deze bekroning op haar naam mag schrijven.

Enkele dagen geleden kwam het bericht binnen dat Nafi Thiam bij de laatste tien zit voor de verkiezing van Atlete van het Jaar. Deze wordt georganiseerd door de IAAF. De Belgische meerkampster zit wel al bij de laatste vier voor de benoeming van Europese Atlete van het Jaar. Dat heeft ze te danken aan een zeer straf jaar waarin ze onder meer goud won op het EK indoor en WK outdoor.

De Nederlandse Dafne Schippers is alvast niet meer in de running. Naast Nafi Thiam zijn enkel nog hoogspringster Maria Lasitskene, polsstokspringster Ektarini Stefanidi en hamerslingsteraar Anita Wlodarczyk kanshebber. Alle vier wonnen ze goud op het voorbije WK. Op 14 oktober weten we wie de opvolger wordt van de Spaanse Ruth Beitia.

Geef een reactie